Astăzi am să vă prezint o reţetă simplă si rapidă de supă de roşii, una dintre preferatele mele. Se poate consuma atât caldă, cât şi rece şi este perfectă pentru un prânz lejer. Vara prepar această supă cu roşii proaspete, dar acum, deoarece roşiile pe care le găsim în piaţă sau în magazine nu au gustul celor din grădină, am folosit conserve de roşii decojite de la Cirio, aromate şi gustoase, conservate în suc de roşii, perfecte pentru supe, sosuri şi alte preparate.
Supă de roşii – Ingrediente:
(6-8 persoane)
- 3 linguri ulei de măsline
- 1 ceapă potrivită
- 3-4 căţei usturoi
- 1 felie rădăcină ţelină (2 cm)
- 1 morcov mare
- 2 conserve roşii întregi decojite CIRIO (2×400 g)
- 250 ml suc roşii (bulion de casă)
- 1 linguriţă rasă concentrat de legume
- 1 linguriţă zahăr
- 1 legătură frunze busuioc
- 1 crenguţă oregano
- 2 crenguţe măghiran
- sare, piper
Supă de roşii – Mod de preparare:
- Tocăm mărunt ceapa, ţelina, morcovul şi usturoiul.
- Punem uleiul de măsline într-o oală, adăugăm legumele tocate. Le călim 2-3 minute, până se înmoaie puţin, apoi adăugăm conservele de roşii, zahărul, concentratul de legume, frunzele de oregano, măghiran şi busuioc. Amestecam pe foc potrivit încă 2-3 minute.
- Adaugăm sucul de roşii, acoperim oala cu un capac şi fierbem supa de roşii încă 25 de minute. Înainte de a stinge focul adăugăm sare şi piper după gust.
- Transferăm supa într-un blender şi o procesăm aprox. 2 minute, până ajunge la textura dorită.
- Servim supa de roşii într-un bol sau într-o farfurie adâncă, cu pâine prăjită, parmezan ras, un strop de ulei extravirgin de măsline şi puţin piper negru proaspăt măcinat.