Sosul marinara este un sos de roșii, ideal pentru paste, pizza, orez, preparate din pui, peşte, fructe de mare… e foarte versatil. Ușor picant, dulce, acrișor, este simplu de făcut şi poate fi păstrat la frigider mai mult timp.
INGREDIENTE – sos marianara:
2 linguri ulei de măsline
1 ceapă mică
3-4 căței de usturoi
1 tulpină țelină
1 morcov
1 lingură de zahăr brun
2 linguri de frunze proaspete de oregano
1 chilli mic (sau fulgi de chilli)
1/4 linguriță fenicul măcinat
1 lingură pastă de tomate
2 conserve de roșii în bulion
250 ml suc roşii
1 frunză dafin
100 ml vin roşu
1 lingură oțet balsamic
1 mână busuioc proaspăt
sare, piper
MOD DE PREPARARE – sos marinara:
Încălzim uleiul într-o cratiță medie la foc mediu. Adăugăm ceapa tocată mărunt, călim 2-3 minute. Adăugăm usturoiul, țelina și morcovul tocate mărunt.
Călim 4-5 minute, apoi adăugăm pasta de roşii, chilli-ul tocat mărunt, roșiile, feniculul, oregano, frunza de dafin, vinul, oțetul și fierbem la foc mic pentru aproximativ 20 de minute, până când amestecul scade la jumătate.
La final adăugăm frunzele de busuioc şi potrivim de sare şi piper.
1 Pingback