Nu doar arată foarte bine, dar e şi gustoasă şi foarte uşor de preparat. Ca să nu mai vorbim de faptul că este foarte „VERDE”… Să aveţi poftă!
INGREDIENTE – Salată cu mozzarella şi avocado:
(pentru 2 persoane)
2 mâini salată iceberg (1/2 salată medie)
2 mâini frunze spanac tânăr
1 mână salată ruccola
2 bulgăraşi mozzarella de bivoliţă
1 avocado copt
2 linguri miez nucă
1 lingură stafide
Dressing:
1 mână ruccola
1 mână frunze busuioc proaspăt
3 linguri ulei măsline
1 căţel usturoi
2 linguri migdale decojite
1 lămâie (zeama)
1 lingură miere
sare, piper
MOD DE PREPARARE – Salată cu mozzarella şi avocado:
Mai întâi pregătim dressingul. Într-un bol, se pun toate ingredientele pentru dressing şi se mixează cu ajutorul unui blender vertical. Se dă la rece până pregătim salata.
Se spală salatele şi se zvântă. Într-un castron, se pun frunzele de salată iceberg rupte cu mâna, frunzele de spanac şi ruccola. Se adaugă jumătate din dressing şi se amestecă uşor. Se împarte în două porţii individuale. Se aşează pe fiecare câte un bulgăraş de mozzarella rupt în bucăţi mari, ½ avocado tăiat felii, o lingură de miez de nucă şi câteva stafide, iar deasupra se împarte dressingul rămas. Se serveşte imediat.