Salata de astăzi este una simplă, sănătoasă, foarte uşor de preparat şi foarte gustoasă. Putem pregăti salata Caesar în multe feluri: cu pui, creveţi, somon afumat, cu sau fără nuci, sau chiar simplă. Indiferent ce variantă am alege, dressing-ul este foarte important; eu îl prefer pe cel lejer, pe bază de iaurt. Deşi nu este o reţetă originală, ci ajustată, pentru mine este cea mai potrivită. Aşadar, am să vă împărtăşesc varianta mea preferată de salată Caesar cu creveţi roşii argentinieni.
SALATĂ CAESAR CU CREVEŢI – INGREDIENTE:
( pentru 4 porţii)
Dressing:
1 iaurt mic
2 linguri ulei de măsline
2-3 fileuri de anşoa
coaja de la 1 lămâie mică
sucul de la ½ lămâie
1 linguriţă oţet de vin alb
( condimento bianco)
1 linguriţă sos Worchester
o mână frunze de busuioc verde tocate fin
sare, piper
30 grame parmezan ras ( plus extra pentru decor)
Creveţi:
2 linguri ulei de măsline
24 creveţi roşii argentinieni
2-3 căţei de usturoi
sare, piper, fulgi de chilli
Salata:
½ salată iceberg
2 mâini de salată ruccola
2 mâini valeriană
1 legătură mica de busuioc
20 roşii cherry
Crutoane:
4 felii pâine
sare, piper
1 lingură ulei de măsline
SALATĂ CAESAR CU CREVEŢI – MOD DE PREPARARE:
- Pentru început curăţăm creveţii şi îi zvântăm bine. Apoi pregătim dressingul. Amestecăm într-un bol: iaurtul, uleiul de măsline, fileurile de anşoa mărunţite bine, coaja rasă de lămâie, sucul de lămâie, oţetul (condimento bianco), sosul Worchester, frunzele de busuioc verde tocate fin, sare şi piper (în această ordine). Apoi adăugăm 30 grame parmezan ras (aproximativ două mâini).
- În continuare, pregătim frunzele pentru salată. Salata iceberg se spală , se usucă bine şi se taie fâşii, apoi se amestecă într-un castron cu valeriana, ruccola (spălate şi zvântate în prealabil) şi câteva frunze de busuioc rupte cu mâna. Se aşează frumos în 4 farfurii adânci pentru salată.
- Într-o tigaie antiaderentă se încing două linguri de ulei, se adaugă usturoiul tocat, cîţiva fulgi de chilli şi creveţii. Se condimentează cu sare şi piper negru proaspăt măcinat. Se lasă 2-3 minute, întorcându-se pe cealaltă parte la jumătatea timpului de preparare. Se scot creveţii din tigaie şi se aşează într-un bol..
- Se taie feliile de pâine în cubuleţe. În tigaia în care am prăjit creveţii se mai adaugă o lingură de ulei şi se pun la rumenit crutoanele. Se condimentează cu sare şi piper (ele vor prelua din savoarea creveţilor prajiţi în tigaie).
- Pe fiecare farfurie cu salată se pun 2-3 linguri de dressing, apoi se aşează câte 5 roşii cherry tăiate în jumătate (spălate în prealabil), se pun deasupra câte 6 creveţi, crutoane de pâine rumenite şi puţin parmezan ras. Se decorează cu frunze de busuioc proaspăt.