Este o reţetă foarte simplu de preparat şi foarte aromată, un fel de tocană, cu pulpe dezosate de pui şi multe legume. Se găteşte încet, la foc mic, de aceea carnea va fi foarte fragedă şi suculentă.
Ingrediente:
(pentru 4 porţii mici/2 porţii mari)
2 linguri ulei măsline
1 ceapă mare
3-4 căţei usturoi
1 morcov mare
1 tulpină apio
1 ardei kapia roşu
1 linguriţă boia de ardei dulce
1 foaie dafin
1 crenguţă rozmarin
3 crenguţe cimbrişor
4 pulpe de pui dezosate
1 lingură făină
1 linguriţă pastă roşii
2 roşii decojite
50 ml vin alb
300 ml supă de pui sau legume
sare, piper
Mod de preparare:
Pune uleiul într-o cratiţă încinsă, la foc mediu. Adaugă ceapa, usturoiul, morcovul, ţelina apio şi ardeiul, tocate grosier şi boiaua. Lasă 2-3 minute să se călească uşor, apoi adaugă pulpele dezosate (condimentate cu sare şi piper şi date prin făină) şi rumeneşte-le puţin pe ambele părţi (2 minute pe fiecare parte). Adaugă roşiile tocate, pasta de roşii, foaia de dafin, rozmarinul, cimbrişorul şi vinul alb. Lasă încă 2-3 minute, amestecând uşor, apoi toarnă supa de pui sau legume, potriveşte de sare şi piper şi pune capacul. Lasă să fiarbă acoperită, la foc mic, circa 1 oră.
Serveşte-o caldă, cu pâine de casă, alături de o salată de varză, spre exemplu.