Este o reţetă perfectă pentru un mic dejun hotărât, sau pentru brunch. Acest preparat în stil mexican, cu ouă gătite în sos de roșii picant, cu usturoi și boia este pur şi simplu demenţial!
INGREDIENTE – Ouă în stil mexican:
(pentru 2 pers.)
1-2 linguri ulei de măsline
2 cepe verzi, tocate
1 tulpină apio, tocată mărunt
1 chilli mic, tocat
1/2 ardei gras galben tocat
1/2 ardei gras verde tocat
1 linguriță boia
2 căței usturoi, zdrobiți
1 lingură pastă de tomate
8-10 roșii cherry, tăiate în jumătate
200 ml suc roşii (bullion de casă)
1 mână de spanac tânăr
1/2 linguriţă sos Tabasco
sare, piper
2 ouă
câteva fire de chives tocate
MOD DE PRAPARARE – Ouă în stil mexican:
Încinge o tigaie la foc mediu și adaugă uleiul, apoi ceapa verde, tulpina de apio, chilli și ardeiul gras și căleşte-le timp de 2-3 minute. Adaugă boiaua, usturoiul, pasta de tomate, sucul de roşii, sosul Tabasco, roșiile cherry tăiate în jumătate, sare, piper și amestecă bine. După aproximativ 10-12 minute (la foc mic), adaugă frunzele de spanac, amestecă, potriveşte de sare şi apoi sparge ouăle și fă-le loc în tigaie. Pune capacul şi gătește-le timp de 5-7 minute. La final, adaugă câteva fire de chives tocate. Serveşte cu pâine prăjită, sau tortilla.