TasteLife

FoodTravel Blog

Orez cu năut şi lobodă

Este anotimpul lobodei, aşa că trebuie să profităm din plin de aceaste frunze preţioase, să le folosim în cât mai multe preparate. Iată unul dintre favoritele mele: orez cu năut şi lobodă – un preparat vegetarian, cu influenţe orientale. Absolut delicios!

INGREDIENTE – Orez cu năut şi lobodă:
(pentru 4 porţii)

2-3 linguri ulei de măsline
1 ceapă
2-3 căţei de usturoi
1 linguriţă boia de ardei
¼ linguriță condiment mix Hawai
un vârf de cuţit de chimion măcinat
1 cană orez
2 căni supă de legume
300 g lobodă roşie
1 cutie năut la conservă
2-3 crenguţe de mentă proaspătă
1/2 lămaie
40 gr feta, marunţită (opţional)
sare, piper
 
MOD DE PREPARARE – Orez cu năut şi lobodă:

Într-o cratiţă se călesc în ulei ceapa şi usturoiul tocate mărunt (aprox. 2-3 minute). Se adaugă boiaua, chimionul măcinat, mixul Hawai şi orezul (spălat în prealabil). Se toarnă peste orez supa de legume, se amestecă și se lasă la foc mediu încă 15-20 minute. Se adaugă apoi năutul din conservă, scurs şi clătit, frunzele de lobodă şi frunzele de mentă tocate. Se asezonează cu sare şi piper. Se mai lasă 5 minute pe foc, apoi se ia deoparte şi se adaugă zeama de lămâie. Se serveşte imediat, alături de o salată. Opţional, se adaugă brânză feta, presărată deasupra.

Next Post

Previous Post

Leave a Reply

© 2024 TasteLife

Theme by Anders Norén