Site icon TasteLife

Musaca

Rețetă Musaca delicioasă | Mâncare Grecească

Ingrediente

Pentru sosul bechamel

Pași

  1. Pregătirea vinetelor: Presărați sare pe feliile de vânătă și lăsați-le 30 de minute. Clătiți și uscați.
  2. Pregătirea cartofilor: Fierbeți-i până sunt fragezi, apoi tăiați-i felii.
  3. Prăjirea vinetelor și cartofilor: Prăjiți-le în ulei de măsline până devin aurii.
  4. Prepararea sosului de carne: Căliți ceapa, morcovul și țelina. Adăugați pasta de tomate, condimentele, usturoiul, apoi carnea. După ce s-a rumenit, adăugați roșiile zdrobite și dafinul. Fierbeți la foc mic 30 min.
  5. Prepararea sosului bechamel: Topiți untul, adăugați făina, apoi laptele treptat. Amestecați până se îngroașă, adăugați parmezan, sare, piper, nucșoară.
  6. Asamblarea: Așezați jumătate din vinete, urmate de jumătate din carne, apoi un strat de cartofi. Repetați straturile și turnați bechamelul deasupra.
  7. Coacerea: Presărați parmezan și feta. Coaceți la 180°C timp de 30-40 min, până se rumenește.

Poftă bună! 😊

Exit mobile version