TasteLife

FoodTravel Blog

Musaca

Ingrediente

  • 1 vânătă mare, tăiată pe lungime
  • 1-2 cartofi medii, curățați și feliați
  • 500 g carne tocată de vită
  • ½ ceapă galbenă, tocată
  • 1 morcov mediu, ras
  • 1 cățel de usturoi, tocat mărunt
  • 300g pastă roșii
  • ½ linguriță oregano uscat
  • ¼ linguriță scorțișoară măcinată
  • ¼ linguriță condiment ienibahar
  • ½ lingură pastă de tomate
  • O foaie de dafin
  • Sare și piper după gust
  • Ulei de măsline pentru prăjit
  • brânză feta, sfărâmată

Pentru sosul bechamel

  • 45 g unt
  • 45 g făină
  • ½ cană parmezan ras (și încă puțin pentru final)
  • 1,5 căni de lapte
  • Sare și piper după gust
  • Un praf de nucșoară rasă
  • O frunză dafin

Pași

  1. Pregătirea vinetelor: Presărați sare pe feliile de vânătă și lăsați-le 30 de minute. Clătiți și uscați.
  2. Pregătirea cartofilor: Fierbeți-i până sunt fragezi, apoi tăiați-i felii.
  3. Prăjirea vinetelor și cartofilor: Prăjiți-le în ulei de măsline până devin aurii.
  4. Prepararea sosului de carne: Căliți ceapa, morcovul și țelina. Adăugați pasta de tomate, condimentele, usturoiul, apoi carnea. După ce s-a rumenit, adăugați roșiile zdrobite și dafinul. Fierbeți la foc mic 30 min.
  5. Prepararea sosului bechamel: Topiți untul, adăugați făina, apoi laptele treptat. Amestecați până se îngroașă, adăugați parmezan, sare, piper, nucșoară.
  6. Asamblarea: Așezați jumătate din vinete, urmate de jumătate din carne, apoi un strat de cartofi. Repetați straturile și turnați bechamelul deasupra.
  7. Coacerea: Presărați parmezan și feta. Coaceți la 180°C timp de 30-40 min, până se rumenește.

Poftă bună! 😊

Next Post

Leave a Reply

© 2025 TasteLife

Theme by Anders Norén