TasteLife

FoodTravel Blog

MÂNCARE DE DOVLECEI

Aceasta este o mâncare uşoară de vară, cu multe legume şi un aport caloric scăzut. Se prepară foarte rapid şi poate constitui un fel principal în sine, alături de o salată, sau poate fi o garnitură reuşită pentru un piept de pui la grătar, spre exemplu.

INGREDIENTE-MÂNCARE DE DOVLECEI:
(pentru 4-6 porţii)

2 dovlecei mari
2-3 linguri ulei
1 ceapă mare
2 morcovi mari
1 felie rădăcină de ţelină (1,5 cm grosime)
3-4 căţei de usturoi
1 roşie mare
150 ml suc de roşii (bullion de casă)
1 lingură de mărar tocat
1 legătură mica frunze de pătrunjel
sare, piper negru

MOD DE PREPARARE-MÂNCARE DE DOVLECEI:

  1. Curăţăm dovleceii, îi tăiem cubuleţe şi îi punem într-un castron cu puţină sare, să îşi lase cât mai mult lichid.
  2. Într-o cratiţă punem 2-3 linguri de ulei şi călim ceapa tocată, morcovii şi ţelina tăiate cubuleţe. Adăugăm dovleceii scurşi bine, acoperim cu un capac şi lăsăm să fiarbă 8-10 minute, la foc mic.
  3. Curăţăm roşia de coajă, o tăiem cubuleţe mici şi o adăugăm în cratiţă, împreună cu sucul de roşii (bulionul). Mai lăsăm să fiarbă 10 minute, după care punem şi usturoiul zdrobit şi tocat mărunt. Condimentăm cu sare şi piper negru proaspăt măcinat. La final adăugăm mărarul şi frunzele de pătrunjel tocate.
  4. Lăsăm să mai fiarbă 6-8 minute, sau până scade suficient (însă trebuie să rămână suculentă!)
  5. Se poate servi atât caldă, cât şi rece, alături de o salată de vară (eu o prefer pe cea cu roşii, castraveţi, puţin usturoi şi frunze de busuioc) şi puţină smântână.

Next Post

Previous Post

Leave a Reply

© 2024 TasteLife

Theme by Anders Norén