Această reţetă este foarte rapidă, uşor de preparat şi poate fi servită ca garnitură, sau fel principal, alături de o salată.
Ingrediente:
(pentru 4 porţii)
1 ½ cană bulgur
2 linguri ulei de măsline
1 ceapă medie
2 cepe verzi
1 usturoi verde
2 căni supă de legume, fierbinte
1 linguriţă mix legume de grădină deshidratate
sare, piper
Mod de preparare:
Încinge uleiul într-o cratiţă, la foc mediu. Adaugă ceapa tocată şi căleşte-o circa 2-3 minute, după care adaugă usturoiul şi ceapa verde tăiate mărunt şi mai lasă 2 minute. Adaugă bulgurul, spălat în prealabil, supa şi mixul de legume deshidratate. Potriveşte de sare şi piper. Lasă să fiarbă 10-15 minute, la foc mediu-mic, apoi opreşte focul, acoperă cu un capac şi lasă-l să se odihnească 10 minute, amestecând uşor din când în când. Serveşte-l cu cepşoară tocată sau frunze de pătrunjel presărate deasupra.