TasteLife

CHUTNEY DE MERE

   Zilele trecute am postat o reţetă de paté cu ficat de pui, la care recomandam un chutney de mere alături, aşa cum obişnuiesc să-l servesc familiei mele. De fapt, ce este acest chutney? Este un sos adesea picant, aromat, uneori dulce, alteori dulce-acrişor, din bucătăria indiană. Sunt multe feluri de chutney cu bucăţi de fructe sau legume, iar aceasta este una din variantele mele, pregătită cu mere Golden, pe modelul marmeladei. Merge foarte bine cu paté-ul, dar poate fi o garnitură potrivită pentru brânzeturi, friptură rece şi altele.

INGREDIENTE:

3 linguri ulei de măsline
2 cepe
2 cm rădăcină de ghimbir
1 lingură coajă de portocală confiată
4 linguri zahăr brun
4 linguri oţet de mere
2 mere Golden mari
sare, piper

MOD DE PREPARARE:

Exit mobile version