TasteLife

FoodTravel Blog

CHUTNEY DE MERE

   Zilele trecute am postat o reţetă de paté cu ficat de pui, la care recomandam un chutney de mere alături, aşa cum obişnuiesc să-l servesc familiei mele. De fapt, ce este acest chutney? Este un sos adesea picant, aromat, uneori dulce, alteori dulce-acrişor, din bucătăria indiană. Sunt multe feluri de chutney cu bucăţi de fructe sau legume, iar aceasta este una din variantele mele, pregătită cu mere Golden, pe modelul marmeladei. Merge foarte bine cu paté-ul, dar poate fi o garnitură potrivită pentru brânzeturi, friptură rece şi altele.

INGREDIENTE:

3 linguri ulei de măsline
2 cepe
2 cm rădăcină de ghimbir
1 lingură coajă de portocală confiată
4 linguri zahăr brun
4 linguri oţet de mere
2 mere Golden mari
sare, piper

MOD DE PREPARARE:

  • Se încălzeşte uleiul într-o tigaie şi se adaugă ceapa tocată fin, ghimbirul dat pe răzatoare şi puţină sare. Se lasă pe foc 5-6 minute, după care se adaugă coaja de portocală şi zahărul brun. Se mai lasă câteva minute, amestecând din când în când, până se caramelizează uşor zahărul.
  • Apoi se adaugă oţetul de mere şi merele curăţate şi tăiate cubuleţe mici. Se mai lasă pe foc 8-10 minute, până se înmoaie merele şi se potriveşte gustul cu sare şi piper.
  • Se lasă la răcit şi se poate servi, sau se poate păstra la frigider într-un recipient de sticlă cu capac.

Next Post

Previous Post

Leave a Reply

© 2025 TasteLife

Theme by Anders Norén