TasteLife

FoodTravel Blog

Ceviche de somon

Ceviche este un preparat (aperitiv) specific Americii Centrale şi de Sud, având la bază peşte sau fructe de mare gătite fără foc, în suc de citrice: lămaie sau lime. Important este ca acestea să fie foarte proaspete! Acest preparat are foarte multe variante, specifice diverselor zone. Vă prezint aici una din preferatele mele, uşor îndulcită cu mango.

INGREDIENTE:

1 file de somon (300 g)
3 lămâi verzi (una e pentru servit)
1 ardei iute verde (mic), tocat (fără seminţe)
1 avocado tăiat cubuleţe
1 ceapă roşie mică, tocată
2 linguri ulei sâmburi struguri
1/2 mango tăiat cubuleţe
câteva fire de arpagic, tocat
sare, piper proaspăt măcinat

MOD DE PREPARARE:

Se taie somonul în cuburi mici, de cel mult 1 cm, se pune într-un castron şi se toarnă peste el sucul de la două lămâi verzi, astfel încât tot peştele să fie acoperit de lichid. Se acoperă cu folie de plastic şi se dă la frigider pentru circa 30 minute, pentru ca acidul din suc să-l pătrundă în întregime.

Se scurge apoi bine peştele, se amestecă cu restul ingredientelor şi se potriveşte de sare şi piper.

Se aranjează frumos pe farfurie (eu l-am decorat cu flori de arpagic din grădină) şi se serveşte cu pâine prăjită şi o felie de lămâie verde.

Next Post

Previous Post

Leave a Reply

© 2024 TasteLife

Theme by Anders Norén