Aperitiv sau gustare rapidă, bruschetele mele cu vinete sunt oricând o alegere fericită! Deşi sunt simple, sunt pur şi simplu delicioase şi pline de arome.
INGREDIENTE – BRUSCHETE CU VINETE:
(pentru 4 porţii)
2 vinete
8 linguri ulei de măsline
2 linguri oţet balsamic de calitate
2 căţei usturoi
1 legătură frunze busuioc
1 lămâie mică
sare, piper negru
8 felii de pâine
MOD DE PREPARARE – BRUSCHETE CU VINETE:
- Într-un bol mai mare, amestecăm 8 linguri de ulei de măsline cu 2 linguri de oţet balsamic de calitate, usturoiul zdrobit şi tocat mărunt şi frunzele de busuioc tăiate grosier. Adăugăm sucul de la o lamâie mică, sare și piper negru, proaspăt măcinat.
- Spălăm apoi vinetele, le ştergem bine, le tăiem pe lățime, în felii de circa un centimetru grosime şi le aşezăm pe grătarul încins ( sau într-o tigaie grill). Le lăsăm aproximativ 3 minute pe fiecare parte. După ce s-au copt, punem vinetele în bolul cu dressingul preparat în prealabil şi le lăsăm acolo până pregătim pâinea.
- Prăjim feliile de pâine pe plită (sau în toaster) şi aşezăm imediat pe ele vinetele îmbibate în sos.