TasteLife

FoodTravel Blog

BRUSCHETE CU VINETE

Aperitiv sau gustare rapidă, bruschetele mele cu vinete sunt oricând o alegere fericită! Deşi sunt simple, sunt pur şi simplu delicioase şi pline de arome.

INGREDIENTE – BRUSCHETE CU VINETE:
(pentru 4 porţii)

2 vinete
8 linguri ulei de măsline
2 linguri oţet balsamic de calitate
2 căţei usturoi
1 legătură frunze busuioc
1 lămâie mică
sare, piper negru
8 felii de pâine

MOD DE PREPARARE – BRUSCHETE CU VINETE:

  1. Într-un bol mai mare, amestecăm 8 linguri de ulei de măsline cu 2 linguri de oţet balsamic de calitate, usturoiul zdrobit şi tocat mărunt şi frunzele de busuioc tăiate grosier. Adăugăm sucul de la o lamâie mică, sare și piper negru, proaspăt măcinat.
  2. Spălăm apoi vinetele, le ştergem bine, le tăiem pe lățime, în felii de circa un centimetru grosime şi le aşezăm pe grătarul încins ( sau într-o tigaie grill). Le lăsăm aproximativ 3 minute pe fiecare parte. După ce s-au copt, punem vinetele în bolul cu dressingul preparat în prealabil şi le lăsăm acolo până pregătim pâinea.
  3. Prăjim feliile de pâine pe plită (sau în toaster) şi aşezăm imediat pe ele vinetele îmbibate în sos.

Next Post

Previous Post

Leave a Reply

© 2024 TasteLife

Theme by Anders Norén