TasteLife

FoodTravel Blog

SALATĂ DE PRIMĂVARĂ

Ce poate fi mai rapid de preparat decât o salată? Iar primăvara ne este foarte la îndemână, deoarece găsim verdeţuri din belşug. Salată verde, ridichi, ceapă verde – haideţi să ne bucurăm de de toate acestea, într-o salată simplă şi sănătoasă!

INGREDIENTE – Salată de primăvară:
(pentru 4 pers.)

2 salate verzi mici
3-4 fire ceapă verde
3-4 fire usturoi verde
12-16 ridichi roşii
12 măsline negre
2 castraveţi
1 ardei gras
16 roşii cherry
120 g brînză telemea
4 ouă
Pentru dressing:
zeama de la 2 lămâi
2 linguri ulei măsline
1/2 linguriţă oţet
sare
piper negru măcinat

METODĂ DE PREPARARE – Salată de primăvară:

Se fierb ouăle, se curăţă şi se taie jumătăţi. Într-un recipient cu capac, se prepară dressingul: se storc lămâile, se adaugă oţetul, uleiul, sarea şi piperul; se amestecă bine.
Se spală şi se zvântă frunzele de salată, se rup şi se pun într-un bol. Se adaugă ceapa verde şi usturoiul, tocate, apoi ardeiul şi castraveţii, tăiaţi grosier, măslinele tăiate felii, roşiile cherry (jumătăţi) şi brânza tăiată cubuleţe.
Se toarnă deasupra dressingul, se amestecă uşor, iar apoi se aşează ouăle fierte.

Next Post

Previous Post

Leave a Reply

© 2024 TasteLife

Theme by Anders Norén