TasteLife

FoodTravel Blog

CURRY CU DOVLEAC ŞI NĂUT

Iată o rețetă vegană, foarte aromată, dar și picantă în același timp. Este una dintre variantele mele preferate de curry!

INGREDIENTE:
(pentru 4 pers.)

2-3 linguri ulei de măsline
2 șalote
praz (o buc. de 10 cm)
1 ceapă verde
2 căței de usturoi
1 ardei chilli
o bucățică ghimbir (1-2 cm)
2 ardei roșii Kapia
1 ardei verde
250 g năut fiert
3 linguri cremă de cocos
1 linguriță curry
½ linguriţă coriandru măcinat
1 linguriță boia dulce
1-2 linguriță sos tabasco
2 linguri sirop de curmale
1 linguriță miere
100 ml suc de roșii (bulion de casă)
200 ml apă
350 g dovleac copt, tăiat cubulețe
sare, piper

MOD DE PREPARARE:

Într-o cratiță sau o tigaie adâncă, se încălzesc două trei linguri ulei de măsline şă se călesc șalotele, prazul, ceapa verde, usturoiul ghimbirul și chilli, toate tocate mărunt. Se adaugă praful de curry, coriandrul, boiaua, puțină sare și piper măcinat și se călesc 10 minute. Apoi se pun ardeii tăiați julien și se lasă împreună încă 10 minute pe foc. Se adaugă năutul fiert, siropul de curmale, sosul tabasco, dovleacul copt (se coace în cuptor, tăiat felii mai groase, la 190 grade Celsius, 30 minute), tăiat cubulețe, 100 ml suc de roșii (bulion de casă), 200 ml apă, crema de cocos și mierea. Se mai lasă pe foc 10- 15 minute, să scadă și să se întrepătrundă aromele. Se potriveşte de sare şi piper.

Se lasă la domolit și se servește presărat cu pătrunjel sau coriandru verde, alături de orez fiert.

 

Next Post

Previous Post

Leave a Reply

© 2025 TasteLife

Theme by Anders Norén