TasteLife

FoodTravel Blog

CHIFTELE DE DOVLECEL

Îmi plac foarte mult dovleceii şi obişnuiesc să-i folosesc la o mulţime de preparate. De câte ori îi gătesc îmi amintesc cu drag de copilărie şi de dovleceii pane pe care îi făceau mama şi bunica mea; erau nelipsiţi în zilele călduroase de vară, alături de roşii proaspete, culese din grădină. Chiftelele de dovlecel sunt delicioase şi le prepar atunci când am o cantitate mai mare de dovlecei în frigider. E un preparat simplu, foarte uşor de făcut, dar foarte gustos. Eu obişnuiesc să coc chiftelele în cuptor, pe hârtie de copt, pentru că sunt mai sănătoase, însă se pot prăji şi în ulei. Cu un sos de iaurt lângă şi o salată de vară, sunt pur şi simplu delicioase!

INGREDIENTE – CHIFTELE DE DOVLECEL:
(pentru 6-8 porţii)

3 dovlecei mari
1 felie rădăcină de ţelină (1,5 cm)
2 morcovi mari
2 cepe medii
3 căţei de usturoi
150 grame brânză telemea
50 grame brânză Cheddar
1 felie de pâine (3-4 cm grosime)
3-4 linguri pesmet
3-4 ouă
1 legătură frunze de pătrunjel
sare, piper
puţin ulei pentru tavă
1 lingură seminţe de susan

MOD DE PREPARARE- CHIFTELE DE DOVLECEL:

  1. Dovleceii se dau pe răzătoare şi se sărează, apoi se pun deoparte să lase cât mai mult lichid. După ce şi-au lăsat destul lichid, se scurg şi se strâng în pumni foarte, foarte bine, în două-trei etape, până când nu mai putem scurge nimic. Este foarte important acest aspect.
  2. Într-un castron mare, se pun dovleceii scurşi, morcovii, ţelina şi ceapa date pe răzătoarea mare, usturoiul zdrobit şi tocat fin, brânzeturile rase, frunzele de pătrunjel tocate mărunt şi ouăle întregi. Se amestecă totul şi apoi se adaugă miezul de pâine (înmuiat în apă şi stors foarte bine) fărâmiţat şi pesmetul. Se condimentează cu sare şi piper negru proaspăt râşnit.
  3. Se încălzeşte cuptorul la 200 grade Celsius. Se formează chiftelele şi se aşează într-o tavă mare, pe hârtie de copt unsă cu ulei. Se stropesc cu încă puţin ulei, se presară seminţe de susan deasupra şi se dau la cuptor pentru 30 de minute.
  4. Se servesc cu sos de iaurt.

Next Post

Previous Post

Leave a Reply

© 2024 TasteLife

Theme by Anders Norén